Zaciekawiło mnie co to jest, czy to działa, czy to nie jakiś syf. Informacje skopiowane z pewnej aukcji na allegro. TESTROPLEX Antyestrogen i Antyaromataza o silnej mocy Naturalna alternatywa dla doping sterydowego. 1 opakowanie zawiar 90 kapsulek Data waznosci:11/2011 WŁAŚCIWOŚCI: -Zwieksza produkcje testosteronu -Zwieksza sile i mase [...]
[...] fruktozy . W ostatnim czasie ukazały się również wyniki dosyć ciekawego badania, w którym wykazano, że nawet "umiarkowane" spożycie fruktozy może mieć negatywny wpływ na wrażliwość insulinową u młodych zdrowych mężczyzn . Przynajmniej taki wniosek można wyciągnąć na podstawie tytuły publikacji: Moderate amounts of fructose consumption impair [...]
[...] fruktozy . W ostatnim czasie ukazały się również wyniki dosyć ciekawego badania, w którym wykazano, że nawet "umiarkowane" spożycie fruktozy może mieć negatywny wpływ na wrażliwość insulinową u młodych zdrowych mężczyzn . Przynajmniej taki wniosek można wyciągnąć na podstawie tytuły publikacji: Moderate amounts of fructose consumption impair [...]
(Prawie)Pierwszy cykl Meta solo 100caps (alphabol – stwierdziłem ze nie ma co oszczedzac na pierwszym cyklu) 1-6 20mg ed 6-7 100mg clomidu w 24h po ostatnim tabs i 50 przez kolejne 6 dni. Waga 85kg jestem po 6 tygodniach UD2.0 i 3 tygodniach low carbu, efekty redukcji znakomite, spowodowana ona była tym ze przy sesji ans tudiach miałem mocno [...]
[...] fruktozy . W ostatnim czasie ukazały się również wyniki dosyć ciekawego badania, w którym wykazano, że nawet "umiarkowane" spożycie fruktozy może mieć negatywny wpływ na wrażliwość insulinową u młodych zdrowych mężczyzn . Przynajmniej taki wniosek można wyciągnąć na podstawie tytuły publikacji: Moderate amounts of fructose consumption impair [...]
[...] zwiększanie kalorii; poza tym jeśli chodzi o obniżenie poziomu cukru to raczej przy hipoglikemii reaktywnej nie byłoby to korzystne). Czy jest coś, co działa tylko na wrażliwość insulinową, bez zmniejszania apetytu i obniżania poziomu glukozy? Czy kwestia łaknienia jest po prostu traktowana jako skutek, a zmniejszenie glukozy [...]
[...] są do postaci bioaktywnych izotiocyjanianów (ITC). Wasabia posiada właściwości przeciwzapalne, wg niektórych źródeł - antyrakowe, wzmacnia odporność, a także poprawiać może wrażliwość tkanek na działanie insuliny, ważnego hormonu. Wrażliwość insulinowa skorelowana jest z wieloma innymi parametrami metabolicznymi i stanowi pewien wyznacznik [...]
Hej Wiadomo, że będąc przez dłuższy na wysokich węglach spada wrażliwość komórek mięśniowych na insulinę. Komórka ma receptory które nie reagują na inse, nie przepuszczają glukozy która jest wtedy chętniej odkładana przy nadwyżkach kalorycznych. Po redukcji na niskich weglach , mieśnie są uwrażliwione, polepszona jest zatem insulinooporność. 1. [...]
[...] do końca bez kontuzji -podciągnąć się, zrobić poprawnie K2E i deck squat 10x dobrze i bez przerwy, bo coś koślawo mi idzie }:-( -znacznie poprawić przysiad i MC -poprawić wrażliwość insulinową -wysmuklić się i przede wszystkim odtłuścić te moje bary @-) DANE: wiek: 25 wzrost: 168 klatka: 90 biust: 96 talia: 80 biodro najszersze: 108 udo: 62 [...]
[...] fruktozy . W ostatnim czasie ukazały się również wyniki dosyć ciekawego badania, w którym wykazano, że nawet „umiarkowane” spożycie fruktozy może mieć negatywny wpływ na wrażliwość insulinową u młodych zdrowych mężczyzn . Przynajmniej taki wniosek można wyciągnąć na podstawie tytuły publikacji: Moderate amounts of fructose consumption impair [...]
[...] i efekty były średnie, nauczyłem się na błędach i chciałbym jeszcze raz spróbować. Myślałem o małej dawce 30-40 ug T3. Na + jest to że więcej kg poleci, na - mogę pogorszyć wrażliwość insulinową. Po redukcji bez T3 wrażliwość powinna być lepsza co za tym lepsza masa. Czy warto dorzucać? Trzecie pytanie dawki testa i npp lepiej nie ruszać? Na [...]
kwas guanidynopropionowy / guanidynopropionian (guanidinopropionic acid )– pochodna guanidyny, bierze udział w metabolizmie glukozy, wpływa na wrażliwość insulinową komórek mięśniowych pełni także rolę prekursora kreatyny w procesie endogennej syntezy. Badania naukowe potwierdziły zasadność jego podawania w hiperinsulinomii i hiperlipidemii. Fakt, [...]
[...] w pracy - dużo energii - zero spadków mocy na treningach. Dokładam bez problemów do podstawowych ćwiczeń siłowych jak przysiad pełny, dipsy, push press. - poprawiona wrażliwość insulinowa (zaczyna się spalać tłuszcz na boczkach), brak zamuły po posiłku - dużo energii wieczorem, gdy przy standardowym odżywianiu po wieczornym posiłku chce [...]
[...] 85G /SFD/Images/2015/11/15/2ee1bb8042c645ef8a8174224c180a83.jpg Ciekawostka: piję przed posiłkiem około 30 ml naturalnego, niefiltrowanego octu jabłkowego. Wg badań poprawia wrażliwość insulinową i obniża poziom cukru we krwi po posiłku. W smaku jest po prostu kwaśne. Jeżeli chodzi o zapach.. ohydne. Gdybym nie wiedział co to, to bym nie [...]
[...] jest także wyższa kaloryczność dań smażonych niż potraw gotowanych czy pieczonych. Ostatnio okazało się, że ten rodzaj obróbki kulinarnej ma jeszcze jedną wadę: zmniejsza wrażliwość insulinową tkanek. Co to oznacza? Żeby odpowiedzieć sobie na to pytanie należy przyjrzeć się działaniu samej insuliny. Insulina jest hormonem który jest [...]
[...] zdrowotne konsekwencje. Insulinooporność i cukrzyca typu 2 Wrażliwość insulinowa to bardzo ważny parametr metaboliczny, który rzutuje na ogólnie pojęte zdrowie. Jeśli owa wrażliwość jest obniżona, może to prowadzić do problemów z masą i składem ciała oraz może też zwiększać ryzyko rozwoju innych zaburzeń i chorób, w tym również – cukrzycy typu [...]
Witam wszystkich w moim dzienniku treningowym. Nazywam sie Roman Stawiarski, mieszkam w Niemczech, pracuje w pracy dwu zmianowej i jestem ojcem 10 miesiecznego syna :) Ze sportem zwiazany jestem od kąd siegam pamięcią, nie bylo to nic zawodowego, ale zawsze bylo stawiane na sport priorytetowo, zamiast picia alko czy innych cudów. Od 13 roku zycia [...]
[...] masę by wbijać wagę. Nie miałem pojęcia, iż zalegająca tkanka tłuszczowa utrudnia budowanie mięśni, które nie są w stanie wchłaniać odpowiednio dużo makroskładników (niska wrażliwość insulinowa). Tak więc przychodzę do Was z wielką prośbą o pomoc i poradę, co robić dalej aby osiągnąć swoją wymarzoną sylwetkę. Czy to w ogóle realne aby bez [...]
[...] lignan - występują one w warzywach, jednak siemię jest ich najbogatszym źródłem. Jak już wyżej wspomniałam, siemię lniane jest bogate w kwas α-linolenowy. Zwiększa on wrażliwość insulinową organizmu, co jest bardzo istotnym elementem w redukcji tkanki tłuszczowej z uwagi na zwiększenie przyswajalności węglowodanów przez organizm. Kwas [...]
[...] że źle po takiej mieszance się czuję i ma to kiepski wpływ na moją sylwetkę a priorytetem jest też utrzymanie względnie niskiego poziomu otłuszczenia sylwetki, by wrażliwość insulinowa była cały czas na dobrym poziomie i było dobre "wejście" w okres budowania masy. Trening Przez najbliższe 2 tygodnie będzie to zwykły split z podziałem [...]